privacy en cookies

Mijn site adres is: https://www.ondinedekroon.nl

welke persoonlijke gegevens ik verzamel en waarom

Wanneer je mijn site bezoekt, verzamel ik de volgende gegevens:

 • Door jou bekeken werken: ik gebruik deze gegevens bijvoorbeeld om werken aan je te tonen die je recentelijk hebt bekeken
 • Locatie, IP-adres en browsertype: ik gebruik deze gegevens om eventuele belastingtoeslagen en verzendkosten te berekenen
 • Verzendadres: ik vraag je om deze gegevens in te vullen, zodat ik bijvoorbeeld de verzendkosten kan berekenen voordat je een bestelling plaatst en om de bestelling vervolgens naar je te verzenden!

Ik gebruik cookies ook om werken in je winkelmand op te slaan terwijl je door mijn site bladert.

Wanneer je werk bij mij aanschaft, vraag ik je om informatie te verstrekken, waaronder je naam, factuuradres, verzendadres, e-mailadres, telefoonnummer, betalingsgegevens en optionele accountgegevens, zoals een gebruikersnaam en wachtwoord. Ik gebruik deze informatie voor de volgende doeleinden:

 • Om bestellingen te voltooien, te behandelen
 • Om je informatie toe te sturen over je account en bestelling
 • Om te reageren op je aanvragen, waaronder restituties en klachten
 • Om betalingen te verwerken en fraude te voorkomen
 • Om terugbetalingen te doen
 • Om je account voor mijn winkel in te stellen
 • Om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals het berekenen van eventuele belasting
 • Om mijn winkelaanbod te verbeteren
 • Om nieuwsbrieven naar je te sturen, als je hiervoor kiest

Als je een account aanmaakt, worden je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer gebruikt om de afrekengegevens automatisch in te vullen bij toekomstige bestellingen. Bij het registreren op de site heb je de mogelijkheid om geen informatie van Ondine de Kroon te ontvangen. Als je je Ondine de Kroon-abonnement wilt beëindigen, kunt je de wijzigingen aanbrengen in je accountinstellingen of een e-mail sturen naar ondine.online@planet.nl

wat ik deel met anderen

Ik deel informatie met derden die mij helpen mijn bestellings- en winkelservices aan te bieden, dit zijn: bezorger (adresgegevens) en i-DEAL.

betalingen

Ik accepteer betalingen via i-DEAL met Mollie. Bij het verwerken van betalingen worden sommige gegevens overgedragen aan Mollie. Hiertoe behoort informatie die noodzakelijk is om de betaling te verwerken of ondersteunen, zoals het totaalbedrag van de aankoop en factuurgegevens.

Bekijk het privacy beleid voor Molie-services voor meer details.

cookies

Cookies zijn kleine bestandjes die een website op je computer, smartphone of tablet plaatst tijdens je bezoek aan de website.

functionele cookies Functionele cookies zijn noodzakelijk voor het goed werken van mijn website. Ze onthouden bijvoorbeeld je wachtwoord. Ook onthouden ze welk artikel je in de webwinkel in het winkelmandje hebt geplaatst. 

analytische cookies Analytische cookies meten websitebezoek, waarmee ik mijn website kan verbeteren. Denk aan het aantal bezoekers en de meest bezochte webpagina’s. Deze gegevens zijn geanonimiseerd.

links naar andere websites en social media

Op mijn website staan links naar andere websites en naar instagram en Facebook. Zij hanteren hun eigen privacy en cookiebeleid. 

hoe lang ik jouw gegevens bewaar

Over het algemeen sla ik informatie over je op zolang ik deze nodig heb voor het doel waarvoor ik deze verzamel en gebruik. Ik ben niet wettelijk verplicht deze te bewaren. Ik bewaar bestelinformatie 7 jaar voor belasting- en boekhoudingsdoeleinden. Tot deze informatie behoort je naam, e-mailadres, en factuur- en verzendadres.

verwijderen gegevens

Je kunt verzoeken dat ik alle persoonlijke gegevens die ik van je heb verwijder. Dit bevat geen gegevens die ik verplicht moet bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

veiligheid

Ondine de Kroon gebruikt Secure Socket Layers (SSL). Met het SSL certificaat is de verbinding met ondinedekroon.nl beveiligd. Verzending van je informatie naar de https-website blijft privé.

copyright

Het copyright van het foto- en beeldmateriaal op de site ligt bij Ondine de Kroon. Je mag het fotomateriaal op de site alleen gebruiken voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden. Je mag het materiaal niet publiceren, dupliceren of anderszins aan anderen verspreiden zonder voorafgaande toestemming van Ondine de Kroon. Je mag het materiaal op geen enkele manier wijzigen zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Ondine de Kroon.